Misomarinert laks
Laksen sveipa til høyre. Det samme gjorde miso-pasten. Og det var lurt, for dette er en match av det bedre slaget. Laksen kan marineres over natta, men funker også helt fint et par timer før steking.
Til to personer.
-
500 g laks
1 dl sake
1 dl mirin
1 dl hvit miso-paste
5 ss sukker -
Kok opp sake og mirin på høy varme i en kjele til alkoholen fordamper. Dette tar et par minutter. Sett kjelen på lav varme og tilsett miso og sukker. Rør om og marinaden er klar. La den kjøle seg ned i romtemperatur.
Skjær laksen i fire like store fileter. Putt laksen og marinaden i en zip-lockpose og la den marinere. Denne oppskriften gir ekstra mye marinade, så spar gjerne litt av den hvis du ønsker miso-saus over fisken ved servering.
Når laksen er klar legger du bitenen på et stekebrett.
Stek laksen i ovnen på høy varme i ca 10 min.
Vi serverer laksen med quinoa, bok choy og litt ekstra miso-saus.