Misomarinert laks

Laksen sveipa til høyre. Det samme gjorde miso-pasten. Og det var lurt, for dette er en match av det bedre slaget. Laksen kan marineres over natta, men funker også helt fint et par timer før steking.

Til to personer.

  • 500 g laks
    1 dl sake
    1 dl mirin
    1 dl hvit miso-paste
    5 ss sukker

    1. Kok opp sake og mirin på høy varme i en kjele til alkoholen fordamper. Dette tar et par minutter. Sett kjelen på lav varme og tilsett miso og sukker. Rør om og marinaden er klar. La den kjøle seg ned i romtemperatur.

    2. Skjær laksen i fire like store fileter. Putt laksen og marinaden i en zip-lockpose og la den marinere. Denne oppskriften gir ekstra mye marinade, så spar gjerne litt av den hvis du ønsker miso-saus over fisken ved servering.

    3. Når laksen er klar legger du bitenen på et stekebrett.

    4. Stek laksen i ovnen på høy varme i ca 10 min.

    5. Vi serverer laksen med quinoa, bok choy og litt ekstra miso-saus.

Forrige
Forrige

Lapper

Neste
Neste

Burrata med pistasjmiks