Lammecarré med tamarindsaus
For ei stund tilbake lagde me tamarindsaus til and - med stort hell. Me ville teste å dyppe et nytt stykke kjøtt i ein av dei beste sausene me har laga, og gjorde slik med årets påskelam.
Oppskrift til to-tre personer.
-
Lam og saus
500 g lammecarré
2 ss tamarind-paste
2 ss fiskesaus
1 ss mørk soyasaus
1,5 ts ingefær, hakket
1 stilk sitrongress, knust
2 fedd hvitløk, hakket
2 ss brunt sukker
1 ss honning
0,3 dl vannAsian slaw
0,5 stk spisskål
0,5 stk rødkål
6 fedd hvitløk
4 ts revet ingefær
1,5 dl riseddik
3 ss soyasaus
6 ss lønnesirup
3 ss sesamfrøPannestekte poteter
Småpoteter
2 fedd hvitløk
Smør og olje til steking
Salt -
Lam og saus:
Snitt fettsiden på lammecarréen Vi glemte å gjøre dette denne gangen, men anbefaler deg å gjøre det. Krydre kjøttet med salt og pepper.
Brun lammet på begge sider i olje i en panne. Skru ned varmen og ha i hvitløk, ingefær og sitrongress mot slutten av bruningen. Husk å ta vare på lammefettet før du går videre.
Stek lammet i ovn på 180 grader til kjernetemperaturen er maks 60 grader. For oss tok det cirka 20 minutter.
Tilsett så tamarind, fiskesaus, soya, brunt sukker og honning, vann og rør om.
Når sausen er redusert og sticky så er den klar.
Sil av hvitløk, ingefær og sitrongress, og sausen er klar.
Asian slaw:
Skjær spisskål og rødkål i tynne strimler (vi brukte en mandolin). Legg i en bolle.
Tilsett resten av ingrediensene og rør godt. La asian slawen godgjøre seg i kjøleskapet frem til servering.
Pannestekte poteter:
Kok potetene nesten helt møre i lettsaltet vann. Hell av vannet og damp potetene tørre.
Ha olje og litt smør i en panne. Knus hvitløken og ha det i panna. Stek potetene gyldne og helt møre.
Se video av oppskriften