Libanesisk lam med fetakrem, myntesalat og tahinidressing
Eller, lammet er norsk, da. Men blir marinert i godt libanesisk krydder. Vi legger lammet i enkle og gode pannekaker sammen med fetakrem, myntesalat og tahinidressing.
Til 20 pannekaker.
-
Lam
1 stk lammebog delt i to
4 ss libanesisk 7-krydder
5 ss olivenolje
2 ts saltPannekaker
400 g hvetemel
3,2 dl kokende vann
2 ts saltTahinidressing
3 ss tahini
3 ss granateplesirup
1/2 stk sitron (juice)
2 ss honning
Smak til med saltFetakrem
200 g feta
3 ss gresk yoghurt
1 ts sitron
Salt og pepperSalat
1 stor bunt bladpersille
1 stor bunt mynte
1 stk hjertesalat
4 cl Extra Virgin olivenolje
2 fedd hvitløk
En klype salt
Pepper -
Lam:
Ha lammet i en ildfast form eller et dypt stekebrett. Bland krydderet med olivenolje og salt, og dekk lammet godt med blandingen.
Ha litt vann i formen og dekk til med aluminiumsfolie. Stek på 180 grader i tre gode timer. Ta ut formen to-tre ganger i løpet av steketiden, og hell sjy over lammet med en skje, før du setter formen inn igjen.
Når kjøttet er klart, og glir lett fra hverandre og beinet, tar du av folien og lar lammet steke i cirka 30 minutter, slik at det får en fin skorpe. Da er det klart til å bli «pulled»
Pannekaker:
Bland mel og salt i en bolle. Hell kokende vann i bollen og rør rundt med spisepinner til deigen er kald nok til å ta på.
Kna deigen i rundt 8 min til den er glatt og fin. La deigen hvile 1 time i romtemp.
Rull deigen til en lang pølse og del i 20 like deler. Press alle delene flate til små pucker. Olje toppene.
Legg puckene mot hverandre, de oljete sidene mot hverandre.
Kjevle puckene til 10 tynne pannekaker.
Stek på medium til høy varme i olje. 30 sekunder på hver side. Del pannekaken i to. Fortsett til du har 20 pannekaker. Legg i vått håndkle til servering.
Tahinidressing:
Bland alt i en bolle. Tilsett vann hvis du vil ha dressingen tynnere. Har du ikke granateplesirup? Juster syre/sødme med sitron og honning.
Fetakrem:
Mos alt med gaffel eller kjør med stavmikser.
Salat:
Kutt persille, mynte og hjertesalat og ha i en bolle.
Bland med olivenolje og finrevet hvitløk. Smak til med salt og pepper.
-
Tahinidressing: Har du ikke granateplesirup? Juster syre/sødme med sitron og honning.
Lam: Vi sparer på litt av sjyen til lammet er stekt, og blander pulled lam med sjyen. Ekstra saftig!