Thai duck: Pekingand med en touch av Thailand
Vi gjorde et forsøk på å mikse Bangkok-inspirasjon med barndomsfavoritten pekinand. Saftig and, spicy thai-dressing og masse digg grønt i hjemmelagde pannekaker har fått navnet thai duck. Forsyn deg.
Til to personer.
-
Dressing
2 stilker sitrongress
3 stk kaffir-limeblader
En liten klump galangalrot
1 neve koriander
7 ss fiskesaus
6 ss riseddik
6 ss limejuice
7 fedd hvitløk
2 hele thai chilli
6 ss sukkerPannekaker
200 g hvetemel
1,6 dl kokende vann
1 ts saltAnd og salat
2 stk andebryst
1/2 agurk
1/2 purreløk (den hvite delen)
1 pakke holy basil
1 pakke mint
1 pakke koriander
1 pakke feldsalat
Syltede gulrøtter -
Dressing:
I en morter knuser du galangalrot, sitrongress, kaffir-limeblader. Hell over riseddik, lime og fiskesaus. Sett i kjøleskapet og la det trekke i en time.
Sil av blandingen. Knus chilli, hvitløk og koriander i en morter og hell blandingen oppi. Tilsett sukker og rør om til alt er oppløst.
Pannekaker:
Bland mel og salt i en bolle. Hell kokende vann i bollen og rør rundt med en sleiv til deigen er kald nok til å ta på.
Kna deigen i rundt 8 min til den er glatt og fin. La deigen hvile 1 time i romtemp.
Rull deigen til en lang pølse og del i 12 like deler. Press alle delene flate til små pucker. Olje toppene.
Legg puckene mot hverandre, de oljete sidene mot hverandre.
Kjevle puckene til 6 tynne pannekaker.
Stek på medium til høy varme i olje. 30 sekunder på hver side. Del pannekaken i to. Fortsett til du har 12 pannekaker. Legg i vått håndkle til servering.
And og salat:
Ta anden ut 40 min før steketid. Krydre kjøttsiden med salt og pepper og rut andeskinnet.
Stek anden med skinnsiden ned på medium varme i en kald panne. Trykk anden ned slik at hele andeskinnet blir stekt jevnt. Stek i 8-10 min til skinnet er gyldent. Snu anden og stek i noen minutter.
Avslutt i ovnen på 200 grader i rundt 6-7 min.
La anden hvile i 10 min før du skjærer i tynne skiver.
Skjær agurk og purreløk i staver.
I en bolle, tilsett alle urtene, agurk, purreløk, syltede gulrøtter og anden. Hell over dressingen og vend godt.
Fyll pannekakene og nyt!