Thai duck: Pekingand med en touch av Thailand

Vi gjorde et forsøk på å mikse Bangkok-inspirasjon med barndomsfavoritten pekinand. Saftig and, spicy thai-dressing og masse digg grønt i hjemmelagde pannekaker har fått navnet thai duck. Forsyn deg.

Til to personer.

  • Dressing
    2 stilker sitrongress
    3 stk kaffir-limeblader
    En liten klump galangalrot
    1 neve koriander
    7 ss fiskesaus
    6 ss riseddik
    6 ss limejuice
    7 fedd hvitløk
    2 hele thai chilli
    6 ss sukker

    Pannekaker
    200 g hvetemel
    1,6 dl kokende vann
    1 ts salt

    And og salat
    2 stk andebryst
    1/2 agurk
    1/2 purreløk (den hvite delen)
    1 pakke holy basil
    1 pakke mint
    1 pakke koriander
    1 pakke feldsalat
    Syltede gulrøtter

  • Dressing:

    1. I en morter knuser du galangalrot, sitrongress, kaffir-limeblader. Hell over riseddik, lime og fiskesaus. Sett i kjøleskapet og la det trekke i en time.

    2. Sil av blandingen. Knus chilli, hvitløk og koriander i en morter og hell blandingen oppi. Tilsett sukker og rør om til alt er oppløst.

    Pannekaker:

    1. Bland mel og salt i en bolle. Hell kokende vann i bollen og rør rundt med en sleiv til deigen er kald nok til å ta på.

    2. Kna deigen i rundt 8 min til den er glatt og fin. La deigen hvile 1 time i romtemp.

    3. Rull deigen til en lang pølse og del i 12 like deler. Press alle delene flate til små pucker. Olje toppene.

    4. Legg puckene mot hverandre, de oljete sidene mot hverandre.

    5. Kjevle puckene til 6 tynne pannekaker.

    6. Stek på medium til høy varme i olje. 30 sekunder på hver side. Del pannekaken i to. Fortsett til du har 12 pannekaker. Legg i vått håndkle til servering.

    And og salat:

    1. Ta anden ut 40 min før steketid. Krydre kjøttsiden med salt og pepper og rut andeskinnet.

    2. Stek anden med skinnsiden ned på medium varme i en kald panne. Trykk anden ned slik at hele andeskinnet blir stekt jevnt. Stek i 8-10 min til skinnet er gyldent. Snu anden og stek i noen minutter.

    3. Avslutt i ovnen på 200 grader i rundt 6-7 min.

    4. La anden hvile i 10 min før du skjærer i tynne skiver.

    5. Skjær agurk og purreløk i staver.

    6. I en bolle, tilsett alle urtene, agurk, purreløk, syltede gulrøtter og anden. Hell over dressingen og vend godt.

      Fyll pannekakene og nyt!

Forrige
Forrige

Libanesisk lam med fetakrem, myntesalat og tahinidressing

Neste
Neste

Panang curry med hjemmelaget curry-paste