Misoskrei (miso black cod)
Miso black cod. Men denne gangen med skrei i sesong. Karamellisert med masse smak av miso.
Nok til to personer.
-
500 g skrei
1 dl sake
1 dl mirin
1 dl hvit miso-paste
6 ss sukker -
Skreien bør marineres i to til tre dager.
Kok opp sake og mirin på høy varme i en kjele til alkoholen fordamper. Dette tar et par minutter. Sett kjelen på lav varme og tilsett miso og sukker. Rør om og marinaden er klar. La den kjøle seg ned i romtemperatur.
Skjær skreien i fire like store fileter. Vask filetene med litt sake, og tørk dem med kjøkkenpapir. Putt skreien og marinaden i en zip-lockpose og la den marinere i tre dager. Denne oppskriften gir ekstra mye marinade, så spar gjerne litt av den hvis du ønsker miso-saus over fisken, risen eller grønnsakene ved servering.
Når skreien er klar fordeler du den på et stekebrett.
Stek skreien i ovnen på høy varme i ca 10-12 min.
Vi serverer skreien med ris, bok choy og litt ekstra miso-saus.