Misoskrei (miso black cod)

Miso black cod. Men denne gangen med skrei i sesong. Karamellisert med masse smak av miso.

Nok til to personer.

  • 500 g skrei
    1 dl sake
    1 dl mirin
    1 dl hvit miso-paste
    6 ss sukker

  • Skreien bør marineres i to til tre dager.

    1. Kok opp sake og mirin på høy varme i en kjele til alkoholen fordamper. Dette tar et par minutter. Sett kjelen på lav varme og tilsett miso og sukker. Rør om og marinaden er klar. La den kjøle seg ned i romtemperatur.

    2. Skjær skreien i fire like store fileter. Vask filetene med litt sake, og tørk dem med kjøkkenpapir. Putt skreien og marinaden i en zip-lockpose og la den marinere i tre dager. Denne oppskriften gir ekstra mye marinade, så spar gjerne litt av den hvis du ønsker miso-saus over fisken, risen eller grønnsakene ved servering.

    3. Når skreien er klar fordeler du den på et stekebrett.

    4. Stek skreien i ovnen på høy varme i ca 10-12 min.

    5. Vi serverer skreien med ris, bok choy og litt ekstra miso-saus.

Forrige
Forrige

Misopasta med kylling

Neste
Neste

Fleskepannekaker