Misopasta med scampi
Pasta med misosaus er en av våre favoritter. Her med scampi.
Til to personer.
-
500 g pasta
6 ss smør
3 ss hvit miso paste
3 fedd hvitløk
125 g god parmesan
12 stk scampi
Finhakket vårløk som topping (kan sløyfes) -
Kok pasta i lettsaltet vann til al dente. Spar ca 3 dl pastavann til sausen.
Tilsett smør og hvitløk i en dyp panne. Stek i et par minutter før du har i scampien. Stek på begge sider til gjennomstekt (cirka 3 minutter på hver side). Legg deretter scampien bort.
Tilsett miso-paste og pastavann i gryta med smør, etter at du har tatt ut scampien. Rør om til alt har blandet seg.
Vend pastaen inn i misoblandingen, rør om før du tilsetter revet parmesan. Når osten har smeltet inn i sausen, har du i scampiene. Vend inn og retten er klar.
Anrett pastaen på tallerken og topp med vårløk om du vil.