Panang curry med hjemmelaget curry-paste

Dette er en av Bangkok-rettene vi ikke klarer å slutte å tenke på. Etter å ha spurt diverse servitører om tips og ingredienser, pluss en liten inspirasjonsrunde på nett, har vi gjort et forsøk på å gjenskape retten - med hjemmelaget curry-paste. Resultatet ble et lite og spicy stykke Thailand på eget kjøkken.

En liten erkjænnelse før du starter: Denne curryen er akkurat innafor hva Hans med sin norske tunge tåler av chili. Chili er veldig viktig i en ekte panang curry. Å redusere mengden chili vil gå ut over smaken i curryen, men det er mulig å roe litt ned på mengden hvis du ikke er alt for dreven i det sterkeste landskapet.

Spis curryen med ris eller våre hjemmelagde, kinesiske pannekaker.

Til to personer.

  • Curry-paste
    15 g tørket chilli
    30 g peanøtter
    2 ss shrimp paste
    2 stk sjalottløk
    6 stk hvitløksfedd
    2 stilker sitrongress
    3 blader kaffirlime-blader
    2 ss galangalrot
    0,5 ts koriander
    0,5 ts spisskummen
    0,5 ts muskat

    Panang curry
    2 stk entrecôte
    En pakke brekkbønner
    1 boks kokoskrem (400 ml)
    250 g ublandet oksebuljong
    3 ss sukker
    5 ss fiskesaus
    1 bunt holy basil

    Pannekaker
    200 g hvetemel
    1,6 dl kokende vann
    1 ts salt

  • Curry-paste:

    1. Start med å rense chiliene. Veldig viktig at man får vekk alle frøene, ellers så blir det veldig sterkt! Hell over 2 dl med kokende vann og la det trekke i 30 min. Spar litt av chili-vannet til senere. Sil av vannet og legg chilien til side.

    2. Alt skal i morter eller blender. Vi bruker morter for mest mulig smak, hvis man vil spare krefter og tid kan man bruke blender. Det letteste er å rive eller finhakke alle ingrediensene før man starter å knuse/blende. Husk å rive sitrongresset. Spe på med litt av vannet fra chilien hvis pasten blir for tørr.

    3. Curry-pasten er klar når blandingen er fin og jevn.

    Panang curry:

    1. Stek entrecôte i olje til medium rare. Kjøttet skal i curryen så stek den heller mindre enn vanlig.

    2. I en dyp panne steker du curryen i litt olje på medium varme. Curryen er klar når den har fått en gyldenbrun farge. Ca 5 min.

    3. Hell over kokoskremen (spar et par ss av kremen til dandering). Tilsett så oksebuljong, sukker og fiskesaus. Rør om.

    4. Skjær entrecôte i strimler og tilsett i sausen sammen med brekkbønner. La det simre i noen minutter og panang curryen er klar!

    5. Topp med knuste peanøtter, holy basil og kokoskrem.

    6. Anrett i dype pastaskåler og spis med enten hjemmelagde asiatiske pannekaker eller jasminris.

    Pannekaker:

    1. Bland mel og salt sammen i en bolle. Hell deretter kokende vann i bollen og rør rundt med en sleiv til deigen er kald nok til å ta på.

    2. Kna deigen i rundt 8 min til den er glatt og fin. La deigen hvile i 1 time i romtemperatur, mens du lager det andre.

    3. Rull deigen til en lang pølse og del i 12 like deler.

    4. Press alle delene flate til små pucker. Olje toppen.

    5. Legg de små puckene mot hverandre, de oljete sidene mot hverandre.

    6. Kjevle puckene til 6 tynne pannekaker.

    7. Stek på medium til høy varme. 30 sekunder på hver side. Del deretter pannekaken i to. Fortsett til du har 12 pannekaker. Legg i vått håndkle til servering. Kan varmes opp i en bambusdamper.

Forrige
Forrige

Thai duck: Pekingand med en touch av Thailand

Neste
Neste

Misopasta med scampi