Shrimp tacos

Hans forsynte seg ganske grovt av shrimp tacos som utvekslingsstudent i San Diego for 13(!) år siden. Vi var mimremodus, og fikk lyst til å ta med oss San Diego hjem. Som “tortilla” bruker vi oppskriften vår på kinesiske pannekaker, som vi bruker til å mye forskjellig. Myke på den ene siden, crispy på den andre. Funker fjell!

Nok til to-tre hungry personas.

  • Pannekaker
    200 g hvetemel
    1,6 dl kokende vann
    1 ts salt

    Scampi
    24 stk scampi
    1 ts chilipulver
    2 ts spisskummen
    2 ts hvitløkspulver
    1/2 ts pepper
    1 ts salt

    Mangosalsa
    1 stk mango
    1 stk chili
    2 håndfuller koriander
    1 ss limesaft

    Avokadokrem
    3 stk avokado
    1 potte koriander
    2 fedd hvitløk
    1,5 stk lime
    1 dl rømme
    Salt etter smak

    Til servering
    Syltet rødløk

  • Pannekaker:

    1. Bland mel og salt sammen i en bolle. Hell deretter kokende vann i bollen og rør rundt med en sleiv til deigen er kald nok til å ta på.

    2. Kna deigen i rundt 8 min til den er glatt og fin. La deigen hvile i 1 time i romtemperatur, mens du lager det andre.

    3. Rull deigen til en lang pølse og del i 12 like deler.

    4. Press alle delene flate til små pucker. Olje toppen.

    5. Legg de små puckene mot hverandre, de oljete sidene mot hverandre.

    6. Kjevle puckene til 6 tynne pannekaker.

    7. Stek på medium til høy varme. 30 sekunder på hver side. Del deretter pannekaken i to. Fortsett til du har 12 pannekaker. Legg i vått håndkle til servering. Kan varmes opp i en bambusdamper.

    Scampi:

    1. Bland det tørre i ein bolle, bland inn scampien og la den marinere i kjøleskapet mens du fikser resten.

    2. Steik i olje på panne før servering.

    Mangosalsa:

    1. Finhakk ingrediensene å ha i en bolle.

    Avokadokrem:

    1. Ha ingrediensene i en bolle og kjør med stavmikser.

    Fyll pannekakene med avokadokrem, scampi, mangosalsa, sylta rødløk og ein skivs lime.

Forrige
Forrige

Misopasta med scampi

Neste
Neste

Moule frites: Blåskjell med crispy fries og ramsløk-aioli