Shrimp tacos
Hans forsynte seg ganske grovt av shrimp tacos som utvekslingsstudent i San Diego for 13(!) år siden. Vi var mimremodus, og fikk lyst til å ta med oss San Diego hjem. Som “tortilla” bruker vi oppskriften vår på kinesiske pannekaker, som vi bruker til å mye forskjellig. Myke på den ene siden, crispy på den andre. Funker fjell!
Nok til to-tre hungry personas.
-
Pannekaker
200 g hvetemel
1,6 dl kokende vann
1 ts saltScampi
24 stk scampi
1 ts chilipulver
2 ts spisskummen
2 ts hvitløkspulver
1/2 ts pepper
1 ts saltMangosalsa
1 stk mango
1 stk chili
2 håndfuller koriander
1 ss limesaftAvokadokrem
3 stk avokado
1 potte koriander
2 fedd hvitløk
1,5 stk lime
1 dl rømme
Salt etter smakTil servering
Syltet rødløk -
Pannekaker:
Bland mel og salt sammen i en bolle. Hell deretter kokende vann i bollen og rør rundt med en sleiv til deigen er kald nok til å ta på.
Kna deigen i rundt 8 min til den er glatt og fin. La deigen hvile i 1 time i romtemperatur, mens du lager det andre.
Rull deigen til en lang pølse og del i 12 like deler.
Press alle delene flate til små pucker. Olje toppen.
Legg de små puckene mot hverandre, de oljete sidene mot hverandre.
Kjevle puckene til 6 tynne pannekaker.
Stek på medium til høy varme. 30 sekunder på hver side. Del deretter pannekaken i to. Fortsett til du har 12 pannekaker. Legg i vått håndkle til servering. Kan varmes opp i en bambusdamper.
Scampi:
Bland det tørre i ein bolle, bland inn scampien og la den marinere i kjøleskapet mens du fikser resten.
Steik i olje på panne før servering.
Mangosalsa:
Finhakk ingrediensene å ha i en bolle.
Avokadokrem:
Ha ingrediensene i en bolle og kjør med stavmikser.
Fyll pannekakene med avokadokrem, scampi, mangosalsa, sylta rødløk og ein skivs lime.