Wonton med thai curry

Wonton med thai curry. Bruk hjemmelaget rød curry eller panang curry om du vil, eller kjøp ferdig paste i butikken. Vi prøvde med hjemmelagde nudler, som ble veldig godt. Men du kan selvsagt heller bruke nudler kjøpt i butikken, om du heller ønsker det. God middag!

Nok til tre-fire personer.

  • Wonton
    400 g svinekjøttdeig
    300 g scampi (rå, hakket)
    3 ss sesamolje
    3 ss soyasaus
    3 ss risvin (vi brukte shaoxing)
    2 stilker vårløk
    2 ts pepper
    2 ts salt
    4 hvitløksfedd (finhakket)
    2 ts ingefær (revet)
    Wonton-wrappers

    Hjemmelagde nudler
    200 g hvetemel
    140 dl kokende vann
    1 ts salt

    Thai curry
    1-2 ss hjemmelaget panang curry (eller 2-3 ss av en curry-paste du foretrekker)
    1 boks kokoskrem (400 ml)
    250 g ublandet kyllingbuljong (vi brukte Jacobs)
    3 ss sukker
    5 ss fiskesaus
    1 pakke bok choi
    1 bunt holy basil

  • Wontons:

    1. Rør alle ingrediensene til wontonfyllet til en farse.

    2. Fyll wonton-wrappers med én teskje farse, og brett dem mot midten. Lag dem så fine du vil. Vi gjør det enkelt, her er det smaken som teller.

    3. Kokes deretter i tre-fire minutter. Når wontonsene flyter er de ferdige.

    Thai curry:

    1. I en dyp panne steker du curryen i litt olje på medium varme. Curryen er klar når den har fått en gyldenbrun farge. Ca 5 min.

    2. Hell over kokoskremen (spar et par ss av kremen til dandering). Tilsett kyllingbuljong, sukker og fiskesaus. Rør om og curryen er klar til servering

    3. Kok, steam eller stek bok choi.

    Servering:

    1. Anrett wontons, nudler og bok choi i en dyp skål.

    2. Hell curryen over og topp med holy basil og kokoskrem.

Forrige
Forrige

Åpen lasagne med burrata, karamellisert fennikel og salsiccia

Neste
Neste

Toast med chevre, ovnsbakte rødbeter og honningvalnøtter