Wonton med thai curry
Wonton med thai curry. Bruk hjemmelaget rød curry eller panang curry om du vil, eller kjøp ferdig paste i butikken. Vi prøvde med hjemmelagde nudler, som ble veldig godt. Men du kan selvsagt heller bruke nudler kjøpt i butikken, om du heller ønsker det. God middag!
Nok til tre-fire personer.
-
Wonton
400 g svinekjøttdeig
300 g scampi (rå, hakket)
3 ss sesamolje
3 ss soyasaus
3 ss risvin (vi brukte shaoxing)
2 stilker vårløk
2 ts pepper
2 ts salt
4 hvitløksfedd (finhakket)
2 ts ingefær (revet)
Wonton-wrappersHjemmelagde nudler
200 g hvetemel
140 dl kokende vann
1 ts saltThai curry
1-2 ss hjemmelaget panang curry (eller 2-3 ss av en curry-paste du foretrekker)
1 boks kokoskrem (400 ml)
250 g ublandet kyllingbuljong (vi brukte Jacobs)
3 ss sukker
5 ss fiskesaus
1 pakke bok choi
1 bunt holy basil -
Wontons:
Rør alle ingrediensene til wontonfyllet til en farse.
Fyll wonton-wrappers med én teskje farse, og brett dem mot midten. Lag dem så fine du vil. Vi gjør det enkelt, her er det smaken som teller.
Kokes deretter i tre-fire minutter. Når wontonsene flyter er de ferdige.
Thai curry:
I en dyp panne steker du curryen i litt olje på medium varme. Curryen er klar når den har fått en gyldenbrun farge. Ca 5 min.
Hell over kokoskremen (spar et par ss av kremen til dandering). Tilsett kyllingbuljong, sukker og fiskesaus. Rør om og curryen er klar til servering
Kok, steam eller stek bok choi.
Servering:
Anrett wontons, nudler og bok choi i en dyp skål.
Hell curryen over og topp med holy basil og kokoskrem.