Pasta med burrata og hjemmelaget pesto

Hjemmelaget pesto i morter - så mye bedre enn den du kjøper i butikken, og ferdig på null komma niks. Her sammen med pasta og burrata.

To porsjoner.

  • Pesto
    1 potte basilikum
    2 fedd hvitløk
    1,5 ss pinjekjerner
    40 g revet parmesan
    1,5 dl olivenolje
    Skvis sitron
    Salt og pepper

    Pasta
    250 g pasta
    1 stk burrata

    1. Kok pasta i lettsaltet vann til al dente.

    2. I en morter, start med å knuse hvitløk med litt salt, tilsett deretter pinjekjerner og knus til du har fått en puré.

    3. Legg litt og litt basilikum og knus sammen med hvitløk og pinjekjerner. Fortsett til du har brukt opp basilikumen.

    4. Riv parmesan, vi liker pestoen med ganske mye parmesan. Smak deg fram.

    5. Tilsett olivenolje til ønsket konsistens.

    6. Tilsett en skvis med sitron og smak til med pepper.

    7. Vend pestoen inn i pastaen, og server med burrata.

Forrige
Forrige

Pasta Bolognese

Neste
Neste

Porsjonspavlova med lemon curd og rabrabra-curd