Pasta med burrata og hjemmelaget pesto
Hjemmelaget pesto i morter - så mye bedre enn den du kjøper i butikken, og ferdig på null komma niks. Her sammen med pasta og burrata.
To porsjoner.
-
Pesto
1 potte basilikum
2 fedd hvitløk
1,5 ss pinjekjerner
40 g revet parmesan
1,5 dl olivenolje
Skvis sitron
Salt og pepperPasta
250 g pasta
1 stk burrata -
Kok pasta i lettsaltet vann til al dente.
I en morter, start med å knuse hvitløk med litt salt, tilsett deretter pinjekjerner og knus til du har fått en puré.
Legg litt og litt basilikum og knus sammen med hvitløk og pinjekjerner. Fortsett til du har brukt opp basilikumen.
Riv parmesan, vi liker pestoen med ganske mye parmesan. Smak deg fram.
Tilsett olivenolje til ønsket konsistens.
Tilsett en skvis med sitron og smak til med pepper.
Vend pestoen inn i pastaen, og server med burrata.