Porsjonspavlova med lemon curd og rabrabra-curd
Lyst på pavlova, men ikke en hel kake?
Oppskriften gir åtte porsjonskaker.
-
Marengs
6 stk eggehviter
1/4 ts salt
3 dl sukker
2 ts maizena
1 ts eddikLemon curd
2 stk sitron (zest og juice)
110 g sukker
120 g smør
4 stk eggeplommer
1/2 klype saltRababra-curd
450 g rabarbra i biter
3 ss vann
3 stk eggeplommer
100 g sukker
50 g smør -
Marengs:
Forvarm ovnen til 180 grader.
Pisk eggehviter og salt til blandingen er luftig og hvit. Ha i sukkeret litt og litt mens du pisker blandingen helt stiv.
Vend forsiktig inn maizena og eddik.
Form åtte kaker på et stekebrett med bakepapir. Sett marengsen i ovnen og skru ned temperaturen til 120 grader. Stek i cirka 1 time.
La marengsen tørke til den er tørr og løsner lett fra bakepapiret.
Lemon curd:
Riv sitronskall i en bolle. Ha i sukker og visp til en jevn blanding.
Tilsett romtemperert smør i terninger og bland til det er mykt. Tilsett deretter eggeplommer og bland godt. Ha i sitronjuice og en liten klype salt.
Ha sitronblandingen over i en kjele og varm forsiktig opp mens du rører. Blandingen skal bli varm, men ikke koke. Når sukkeret har smeltet og blandingen tykner, har du den over på et glass og setter den i kjøleskapet til den er helt avkjølt og har en myk konsistens.
Rababra-curd:
Kutt stilkene på begge sider. Skjær rabarbraen i biter og legg i en kjele.
Tilsett vann. Kok rabarbraen forsiktig under lokk til den løser seg opp og har sluppet fra seg væske.
Når rabarbraen har blitt til en slags puré, presser du massen gjennom en sil over en bolle. Vi la også overskuddspureen i et tynt kjøkkenhåndkle og presset ut så mye væske vi klarte over i bollen.
Ha blandingen over i en kjele sammen med sukker og eggeplommer. Varm forsiktig og rør til blandingen er blitt tykkere (ca. 14-15 min).
Ha blandingen i en skål over et kaldt vannbad. Rør inn litt og litt av smøret.
Ha curden over i et glass. Gjem den i kjøleskapet, og ta den frem når den er kald, og du skal servere pavlovaen.