Toast med chevre, ovnsbakte rødbeter og honningvalnøtter

En kombinasjonsklassiker av en grunn, som ofte havner på toppen av to toaster - en med chevrekrem og en med lun, stekt chevre.

Frisk, syrlig, litt smørete og søt. Sånn lager vi snadderiet.

Nok til fire toaster - to med chevrekrem, to med stekt chevre.

  • Toast
    Et godt brød (vi pleier å kjøpe Oslos beste brød på Ille brød)

    Topping til toast med stekt chevre
    2 pk hard chevre fra ostedisken

    Topping til toast med chevrekrem
    1 pk Tine Chevre Naturell Haukeli (den røde)
    2 ts god rømme
    Ca 1 ss honning (smak til)

    Topping til begge toaster
    3 stk rødbeter
    Valnøtter
    Honning
    Timian

  • Ovnsbakte rødbeter:

    1. Rens og pakk rødbetene i aluminiumsfolie.

    2. Bak rødbetene i ovn på 200 grader i cirka 1,5 time - avhengig av størrelsen på betene. Sjekk underveis om betene er møre.

    3. La rødbetene hvile i 20 minutter før du skjærer dem i skiver.

    Rista valnøtter med honning:

    1. Når rødbetene er ferdig, rister vi valnøtter i ovnen på 180 grader i 7-8 minutter.

    2. Bland nøttene med honning.

    Toast med chevrekrem:

    1. Visp myk chevre med rømme og en dæsj honning.

    2. Toast brød i litt olje på panne.

    3. Topp med chevrekrem, rødbeter, honningvalnøtter og timian.

    Toast med stekt chevre:

    1. Toast brød raskt i litt olje på panne. Legg på skiver av fast chevre, ha litt olje på osten og ha toastene i ovnen - på høy varme under grillelement i 7-8 minutter.

    2. Når toasten er ferdig i ovnen, topper vi topper vi med rødbeter, honningvalnøtter og timian.

Forrige
Forrige

Wonton med thai curry

Neste
Neste

Thai fried rice - og en secret sauce