Toast med chevre, ovnsbakte rødbeter og honningvalnøtter
En kombinasjonsklassiker av en grunn, som ofte havner på toppen av to toaster - en med chevrekrem og en med lun, stekt chevre.
Frisk, syrlig, litt smørete og søt. Sånn lager vi snadderiet.
Nok til fire toaster - to med chevrekrem, to med stekt chevre.
-
Toast
Et godt brød (vi pleier å kjøpe Oslos beste brød på Ille brød)Topping til toast med stekt chevre
2 pk hard chevre fra ostediskenTopping til toast med chevrekrem
1 pk Tine Chevre Naturell Haukeli (den røde)
2 ts god rømme
Ca 1 ss honning (smak til)Topping til begge toaster
3 stk rødbeter
Valnøtter
Honning
Timian -
Ovnsbakte rødbeter:
Rens og pakk rødbetene i aluminiumsfolie.
Bak rødbetene i ovn på 200 grader i cirka 1,5 time - avhengig av størrelsen på betene. Sjekk underveis om betene er møre.
La rødbetene hvile i 20 minutter før du skjærer dem i skiver.
Rista valnøtter med honning:
Når rødbetene er ferdig, rister vi valnøtter i ovnen på 180 grader i 7-8 minutter.
Bland nøttene med honning.
Toast med chevrekrem:
Visp myk chevre med rømme og en dæsj honning.
Toast brød i litt olje på panne.
Topp med chevrekrem, rødbeter, honningvalnøtter og timian.
Toast med stekt chevre:
Toast brød raskt i litt olje på panne. Legg på skiver av fast chevre, ha litt olje på osten og ha toastene i ovnen - på høy varme under grillelement i 7-8 minutter.
Når toasten er ferdig i ovnen, topper vi topper vi med rødbeter, honningvalnøtter og timian.