Vietnamesiske sommerruller med to dipper

I oppveksten ble sommerrullene laget på samlebånd-vis. Én sommerrull var alltid innom flere hender på veien fra rispapir til ferdig rull. Noen fylte, andre bretta. Ofte brukte vi kjøleskapsrester i fyllet. Noen ganger med biff og egg. Andre ganger med svin og scampi. Men alltid med risnudler, urter, en peanøttdipp til de yngste og en vietnamesisk dipp til de som ville ha smaken av hjem.

Denne gangen fylte vi rullene med scampi og sitrongressmarinerte nakkekoteletter, men du kan fylle med det proteinet du selv vil.

Oppskriften gir cirka 12 sommerruller.

  • Sitrongressmartinert svin
    800 g nakkekoteletter
    3 stilker sitrongress
    6 fedd hvitløk, finhakket
    6 ss limejuice
    4 ss fiskesaus
    2 ss soyasaus
    4 ss brunt sukker
    3 ss rapsolje

    Syltet gulrøtter
    750 g gulrøtter
    1 dl eddik
    1 dl sukker
    1.5 dl vann

    Scampi
    500 gram scampi (24 stk)

    Peanøttdipp
    3 ss soyasaus
    3-4 ss honning
    2-4 ss fint peanøttsmør
    1 ts hvit miso-paste
    4 ts riseddik

    Vietnamesisk dipp
    1 rød thai chilli
    2 fedd hvitløk
    4 ss fiskesaus
    4 ss sukker
    6 ss lime

    Sommerruller og resten av fyllet
    1 pakke rispapir
    400 g risnudler (følg anvisning på pakken)
    1 pakke hjertesalat
    1 bunt mynte
    1 bunt thai basil

  • Sitrongressmartinert svin:

    1. Miks alle ingrediensene sammen i en bolle, og rør til alt sukkeret har blitt løst opp.

    2. Putt kotelettene i en stor ziplock-pose og hell marinaden oppi. Marineres over natten eller noen timer før.

    3. Stek kotelettene på høy varme.

    Syltet gulrøtter:

    1. Skrell gulrøttene og skjær i staver.

    2. Kok riseddik, sukker og vann i en kjele. Blandingen er klar når sukkeret er løst opp.

    3. Hell blandingen i over gulrøttene, og la det kjøle seg ned før du putter det i kjøleskapet. Blandingen er klar etter et par timer.

    Scampi:

    1. Kok scampi i vann i cirka 8 minutter. La de kjøle seg litt ned før du piller scampien og skjærer de i to på langs.

    Peanøttdipp:

    1. Bland alle ingrediensene godt sammen i en bolle. Sett i kjøleskapet.

    Vietnamesisk dipp:

    1. I en morter knuser du hvitløk og chilli.

    2. Bland deretter resten av ingrediensene i morteren til sukkeret er oppløst.

    Bretting:

    1. Når kjøttet, scampien og dippene er klare, kan du gjør klar resten av fyllet og starte med bretting.

    2. Start med å dyppe rispapiret raskt i vann. Start med et salatblad, litt risnudler, syltet gulrøtter, kjøtt og urter. Avslutt med å legge scampi foran resten av ingrediensene. Rull så sommerrullen, brett sidene inn og rull resten stramt sammen.

Se video av oppskriften

Forrige
Forrige

Entrecote med koreansk ssamjang-dipp

Neste
Neste

Carbonara med dobbelost